torsdag 21 juni 2007

Massivt!


Är han snygg eller är han snygg?


Massive B's framgångrecept kan tyckas billigt för vissa, men genialiskt för andra. För oss här på Boom Wah Dis, som är stora fans av fildelning och stöld är genialiteten med att baxa gamla rytmer helt uppenbar. Det finns ett litet problem, allting låter nämligen likadant. Om ni inte tror mig, drick fyra-fem bärs och lyssna på en mix av Heavenless, Tempo, Jah Love och No Borders. Om du hör någon skillnad skicka en powepointpresentation till: intresseklubben@hotmail.com.
För att poängtera Massive B's jämntjockhet, och för den delen höga nivå på produktionerna ger vi er en medley på Tempo (Speedyshare) från 2002 och No Borders (Speedyshare) från 2007. Visst fan låter det likt? Men visst fan är det så jääävla bra?!!!
Sen har vi här på Boom Wah Dis en stilla undran. Varför har det gjorts så få cuts på Last War? Framför allt, varför har inte vår husgud Burro Banton voiceat den rytmen?! Kan det vara så att den lönnfeta blekfisen Bobby Konders sitter och trycker på en dubplate med Burro som han spelar hemma i New York? I så fall vill vi, och en hel värld dancehallälskare ha en officiell version! Och en version med typ... Supercat... Eller?

Tracklist: Tempo:
1. Sizzla - "I Love Jah"
2.Anthony B - "Bun out da war"
3.Elephant Man - "No time for dem"
4.Burro Banton - "Jah Jah rules"
5.Snow - "Dance alone"


Tracklist: No Borders:
1.Chezidek - "Me nah run"
2.Collie Buddz - "Give me da love"
3.Shaggy feat. Screechie Dan & Red Fox - "Girls Like"
4.Junior Reid - "Stand Up"
5.Burro Banton - "Badder dan dem"

6 kommentarer:

Anonym sa...

det är väl inte massive B / bobby konders som producerat last war (come around), den är väl bra släppt på massive B:s label? därav ingen massive B line up på dom som voicat.
(ingen jr reid, burro, chronicle, choppa chop eller sizzler, osv---)

Haso sa...

Det är Collie Buddz själv som har proddat den, men eftersom den är släppt på labeln så hoppades jag liksom att rytmen skulle få ett lyft i och med det. Jag tycker att dom cutsen som finns är feta, men det borde vara några fler tycker man. Och varför inte då gå till Boss Konders o be om hjälp? Men å andra sidan unge Colin kanske vill göra ett namn för sig själv, vem vet.
Fatta hur fett det skulle vara att ha någon av dom du nämner på rytmen!

Anonym sa...

absolut, håller helt med.

Anonym sa...

skitsoft blogg föresten.!

Haso sa...

Tack!

Anonym sa...

Jag håller inte med, jag ser en liten liten tinywiny likethet, men kolla iställetr revoulution -> intercom riddim, där har du likheter. eller intercom -> no borders, större likheter.

well well, ni kan nog inte alltid träffa rätt.